Ramar

Tavelramar & Fotoramar

Vi har ramarna som du söker! Ramar i alla storlekar för posters, prints, fotografier och bilder. Vi har ett stort sortiment av svensktillverkade träramar med riktigt glas och trendiga metallramar som garanterat kommer att lyfta din inramning.

 
Läs mer

Hitta rätt ram

En snygg inramning kan lyfta dina posters och bilder till en helt ny nivå och vi kan hjälpa dig välja rätt när du behöver köpa ramar. Låt din ram komplettera din poster och tänk på att välja en färg som matchar motivet. För svartvita posters och fotografier så passar en svart eller vit ram alltid bra, men även ekramar blir en fin kombination.

Ramar i standardstorlekar

Hos oss hittar du ramar i många standardstorlekar, från 4x6 cm upp till 70x100 cm. Populära storlekar är A4, 30x40, 40x50, 50x70 och 70x100 cm. Våra ramar har dubbla upphängningar på baksidan så att du kan använda ramarna både för stående och liggande montering. På storlekarna upp till och med A4 (21x30) finns ett bakstöd monterat så att du kan ställa ramarna på ett bord eller en bänk.

Tavelramar

Vi har tavelramar i många standardstorlekar: 30x40, 40x50, 40x60, 50x70, 60x80 och 70x100 cm. Vi har riktigt glas i våra ramar så att din poster eller print får bästa möjliga kontrast och färgåtergivning. Om vi inte har den storlek som du söker så kan vi alltid göra en måttanpassad tavelram.

Fotoramar

Vi har fotoramar till de flesta vanliga format på fotografier som t.ex. 10x15, 13x18, 15x21, 18x24, A4 och 24x30 cm. Våra fotoramar finns i flera olika färger och material. Lägg till en passepartout så blir din inramningen av ditt foto riktigt lyxig och elegant!

Kvadratiska ramar

Vi har kvadratiska ramar i små storlekar från 13x13 cm upp till stora ramar i 70x70 cm. Om du har en bild som inte matchar någon av våra standardstorlekar så kan vi göra en måttbeställd ram till dig i vilket kvadratiskt format som helst.

Måttbeställda ramar

Om du har en bild eller ett original i udda mått eller om du vill ha en ram med en speciall ramlist så kan vi hjälpa dig med inramning i våra butiker. I vår ramverkstad kan vi hjälpa dig att mäta originalet och föreslå olika ramlister för din måttbeställda ram.

Stora ramar

Om du har en stor poster eller bild så passar stora ramar med bred ramprofil i svart eller guld bra och ger ett maffigt intryck på väggen. Om du ska rama in fotokonst så passar en metallram med smal profil bra så att inramningen blir diskret och elegant trots att du använder en stor ram.

Ramar för hållbara inramningar

Vi tycker att det är viktigt med hög kvalitet på de ramar som du köper av oss, dels för att din inramning ska hålla i många år utan förstöras eller åldras men också för att du ska kunna återanvända dem flera gånger till olika posters eller bilder. Vi tror också att ramar som är tillverkade med hög kvalitet och precision i material och sammansättning bättre lyfter fram dina original och konstverk och ger dem en professionell presentation i din tavelvägg.

Svensktillverkade träramar

Alla våra träramar tillverkas i Sverige av massivt trä och har riktigt glas för bästa möjliga inramning och presentation av din poster eller print. Våra metallramar tillverkas i Tyskland och har även de riktigt glas. Metallramar är ett populärt val bland professionella fotografer för inramning av fotografier och fotokonst. Oavsett vilken ram du väljer från oss så kan du lita på att kvaliteten på våra ramar alltid är toppklass.

Vi har marknadens bästa utbud av ramar

Det finns många aktörer som säljer ramar på svenska marknaden, man kan köpa ramar från stora varuhus och butikskedjor där ramar bara är en liten del av deras sortiment. Vi vill vara specialisten på ramar och den butik som är bäst på både utbud och service. Hos oss kan du få hjälp med allt som gäller ramar och inramning, både online och i våra butiker. Vi kan hjälpa dig med måttbeställda ramar, stora ramar och andra specialramar som du inte kan hitta på annat håll.

Dölj texten
Ramar med bästa kvalitetRamar med snabb leveransHög kundnöjdhet

Alla ramar

Filtrera

Alla ramar

Sortera

Storlekar
10x1513x1313x1815x1515x2118x1818x2420x2020x25A4(21x29,7)24x3025x25
28x35A3(29,7x42)30x3030x4033x9535x5040x4040x5040x60A2(42x59,4)50x5050x60
50x7050x10060x6060x8060x9070x7070x100
Färger
Senast inkommetMinsta storlekStörsta storlekLägsta prisHögsta pris
Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 39,90 SEK
Smal metallram i svart
Pris fr. 79,90 SEK
Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 79,90 SEK
Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 89,90 SEK
Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 89,90 SEK
Djup träram i svart
Pris fr. 199 SEK
Smal metallram med träfanér
Pris fr. 395 SEK
Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 499 SEK
Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 589 SEK
Svensktillverkad ram i mörkt trä
Pris fr. 59,90 SEK
Svensktillverkad ram i ek
Pris fr. 69,90 SEK
Svensktillverkad ram i lönn
Pris fr. 69,90 SEK
Svensktillverkad ram i brunt
Pris fr. 79,90 SEK
Svensktillverkad ram i ek
Pris fr. 89,90 SEK
Djup träram i ek
Pris fr. 199 SEK
Smal metallram med träfanér
Pris fr. 395 SEK
Smal metallram med träfanér
Pris fr. 395 SEK
Svensktillverkad ram i guld
Pris fr. 49,90 SEK
Smal metallram i guld
Pris fr. 79,90 SEK
Svensktillverkad ram i guld
Pris fr. 249 SEK
Svensktillverkad ram i guld
Pris fr. 249 SEK
Svensktillverkad ram i silver
Pris fr. 49,90 SEK
Smal metallram i silver
Pris fr. 79,90 SEK
Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 39,90 SEK
Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 79,90 SEK
Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 89,90 SEK
Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 89,90 SEK
Smal metallram med träfanér
Pris fr. 395 SEK
Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 499 SEK
Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 589 SEK

Behöver du hjälp att hitta rätt ram?

Vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt ram till olika bildstorlekar. Därför har vi tagit fram ram-guiden, en lättanvänd guide där du kan fylla i din bildstorlek och välja inramningsstil. När du har gjort dina val så presenterar vi vilka alternativ som finns i en lista med passepartout och ramar.

Gå till ram-guiden

 

Vanliga frågor om ramar

Vi har sammanställt några vanliga frågor och svar om ramar.

Hur hittar jag rätt storlek på ramen?

Storleken på ramar är alltid angiven enligt innermåttet, alltså den storlek på bild som ramen är avsedd för. En 50x70 ram har innermått 50x70 cm och det faktiska yttermåttet beror på ramlistens bredd.

Ska jag välja träram eller metallram?

Både träramar och metallramar är stabila och hållbara. När det gäller träramar så är det viktigt att den är gjord av massivt trä snarare än pressad trämassa för att få bästa stablitet. Metallramar kan vara ett bra alternativ för fotografier och fotokonst då ramlisten kan vara smal och diskret samtidigt som den har bra stabilitet och hållbarhet även i stora format.

Vilken färg ska jag välja på min ram?

Vilken färg som passar bäst beror på din bild eller original och på vilka färger som passar bäst i det rum där du ska ha ramen. En svart ram passar till de flesta behov men ibland kan en vit eller ekfärgad ram passar bättre. Guldramar och silverramar passar oftast bra till moderna posterväggar för att skapa ett lyxigt intryck men även till fotografier och bilder.

Vilken typ av glas är bäst i ramen?

Glasets funktion är att skydda inramningen och lyfta fram kontrasten och färger i bilden. Det finns flera olika typer av glas: Plexiglas, Floatglas (riktigt glas) och Reflexfritt artglas:
- Plexiglas sitter ibland monterat i enklare ramar. Det har oftast inte så bra klarhet och kan dämpa kontrast och färger i din bild.
- Floatglas, eller riktigt glas, ger bra kontrast och klarhet till din bild och är det vanligaste alternativet i ramar.
- Reflexfritt artglas är det lyxigaste alternativet. Artglas har bra klarhet och dämpar dessutom reflexer som blir i glaset så att bilden verkligen syns bra även i dagsljus och i miljöer med många ljuskällor.

Hur hänger jag upp min tavla eller ram på väggen?

Det finns flera sätt att hänga upp din ram och det beror lite på vilken typ av vägg det är. Tänk på att kontrollera informationen för upphängningsanordningen så att den är anpassad för den typ av vägg du har och att den klarar den tyngd som blir på ramen.

Vi har lång erfarenhet av ramar och inramning

Vi har jobbat med ramar i många år och har lång erfarenhet att hjälpa våra kunder med allt som gäller inramning av konstverk, litografier, posters och bilder. Hos oss kan du få hjälp med att hitta ramar som passar just dina behov oavsett vad du söker. Vi har ett stort sortiment av ramar i standardformat från 10x15 upp till 100x140 cm och vi kan även tillverka måttanpassade ramar i vilket format som helst i vår ramverkstad. Vår erfarna personal kan hjälpa dig med rådgivning om vilken typ av inramning som passar bäst till dina bilder och vilka alternativ som finns. Vi vill att din inramning ska bli bästa tänkbara så att du kan njuta av din tavla i många år.