Stäng MENU
Stäng Din varukorg
Topprecensioner för FRAME IT
Ramar och tavelramar till posters och prints.

Ramar & Tavelramar

Svensktillverkade ramar med riktigt glas

Letar du ramar? Då har du kommit rätt. Vi på FRAME IT är experter på ramar och tavelramar. Vi har ett stort sortiment av snygga svensktillverkade träramar med riktigt glas och exklusiva metallramar. Hos oss kan du alltid hitta tavelramar av bästa kvalitet till bästa pris. Snabb leverans och 90 dagars ångerrätt. Visa mer

Hitta rätt ramar till dina prints

En snygg inramning kan lyfta dina prints och bilder till en helt ny nivå och vi kan hjälpa dig välja rätt ramar. Låt ramarna komplettera motiven och tänk på att välja en färg som matchar motivet. För svartvita posters och fotografier så passar en svart eller vit ram alltid bra, men även ekramar blir en fin kombination.

Tavelramar

Vi har tavelramar i många standardstorlekar, från 4x6 cm upp till 70x100 cm. Populära storlekar för tavlor är A4, 30x40, 40x50, 50x70 och 70x100 cm. För oss är kvalitet och hållbarhet viktigt så därför har vi riktigt glas och massivt trä eller metall i våra tavelramar. Det finns dubbla upphängningar på baksidan av tavelramen så att du kan använda den både för stående och liggande montering. På alla storlekar upp till och med A4 (21x30) finns ett bakstöd monterat så att du kan ställa ramarna på ett bord eller en bänk.

Kvadratiska ramar

Vi har kvadratiska ramar i små storlekar från 13x13 cm upp till stora ramar i 70x70 cm. Om du har en bild som inte matchar någon av våra standardstorlekar så kan vi göra en måttbeställd ram till dig i vilket kvadratiskt format som helst.

Måttbeställda ramar

Om du har en bild eller ett original i udda mått eller om du vill ha en ram med en speciell ramlist så kan vi hjälpa dig med inramning i våra butiker. I vår ramverkstad kan vi hjälpa dig att mäta originalet och föreslå olika ramlister för din måttbeställda ram.

Stora ramar

Om du har en stor poster eller bild så passar stora tavelramar med bred ramprofil i svart eller guld bra och ger ett maffigt intryck på väggen. Om du ska rama in fotokonst så passar en metallram med smal profil bra så att inramningen blir diskret och elegant trots att du använder en stor ram. Ju större tavlan är på din vägg desto större intryck gör den och i bland vill man bara att den ska se maffig och stor ut!

Ramar för hållbara inramningar

Vi tycker att det är viktigt med hög kvalitet på de ramar som du köper av oss, dels för att din inramning ska hålla i många år utan förstöras eller åldras men också för att du ska kunna återanvända dem flera gånger till olika posters eller bilder. Vi tror också att ramar som är tillverkade med hög kvalitet och precision i material och sammansättning bättre lyfter fram dina original och konstverk och ger dem en professionell presentation i din tavelvägg.

Svensktillverkade träramar

Alla våra träramar tillverkas i Sverige av massivt trä och har riktigt glas för bästa möjliga inramning och presentation av din poster eller print. Våra metallramar tillverkas i Tyskland och har även de riktigt glas. Metallramar är ett populärt val bland professionella fotografer för inramning av fotografier och fotokonst. Oavsett vilken ram du väljer från oss så kan du lita på att kvaliteten på våra ramar alltid är toppklass.

Vi har marknadens bästa utbud av svensktillverkade ramar

Det finns många aktörer som säljer ramar på svenska marknaden, man kan köpa ramar från stora varuhus och butikskedjor där ramar bara är en liten del av deras sortiment. Vi vill vara specialisten på ramar och den butik som är bäst på både utbud och service. Hos oss kan du få hjälp med allt som gäller ramar och inramning, både online och i våra butiker. Vi kan hjälpa dig med måttbeställda ramar, stora ramar och andra specialramar som du inte kan hitta på annat håll.

Visa mindre

Filter

Hitta rätt storlek på ramen här

{{ artist }} filter {{ size }} filter {{ color }} filter

Fotograf/Konstnär

{{ artist }}

Storlekar

{{ size }}

Färger

{{ color }}

Ram London Svart 40x60 Svensktillverkad ram i svart
379 kr
Ram Nielsen Accent Svart 50x70 Smal metallram i svart
579 kr
Ram London Lönn 30x40 Svensktillverkad ram i lönn
339 kr
Ram London Ek 40x50 Svensktillverkad ram i ek
379 kr
Ram London Teak 30x40 Svensktillverkad ram i teak
339 kr
Ram London Valnöt 50x70 Svensktillverkad ram i valnöt
499 kr
Ram London Svart 50x70 Svensktillverkad ram i svart
399 kr
Ram Cairo Ek 70x100 Svensktillverkad ram i ek
1349 kr
Ram London Svart 30x40 Svensktillverkad ram i svart
219 kr
Ram London Svart XL 70x100 Svensktillverkad ram i svart
999 kr
Ram Rio Svart 50x70 Svensktillverkad ram i svart
599 kr
Ram Cairo Ek 50x70 Svensktillverkad ram i ek
799 kr
Ram London Svart 40x50 Svensktillverkad ram i svart
299 kr
Ram Nielsen Alpha Svart/Grå 70x100 Smal metallram med träfanér
1999 kr
Ram London Ek 50x70 Svensktillverkad ram i ek
499 kr
Ram Cairo Ek 60x80 Svensktillverkad ram i ek
959 kr
Ram Rio Svart 60x80 Svensktillverkad ram i svart
779 kr
Ram Paris Svart 50x70 Svensktillverkad ram i svart
599 kr
Ram Nielsen Accent Svart 70x100 Smal metallram i svart
999 kr
Ram London Svart 21x29.7(A4) Svensktillverkad ram i svart
159 kr
Ram Nielsen Alpha Svart/Grå 50x70 Smal metallram med träfanér
1399 kr
Ram Nielsen Accent Svart 60x80 Smal metallram i svart
719 kr
Ram Nielsen Alpha Wenge 70x100 Smal metallram med träfanér
1999 kr
Ram Paris Svart 42x59.4(A2) Svensktillverkad ram i svart
559 kr
Ram London Guld 21x29.7(A4) Svensktillverkad ram i guld
199 kr
{{ product.Name }} {{ product.Desc }}
{{ getProductOfferPrice(product) }} {{ getProductPrice(product) }}
{{ getProductPrice(product) }}

Vanliga frågor om ramar

Vi har sammanställt några vanliga frågor och svar om ramar.

Hur hittar jag rätt storlek på ramen?

Storleken på ramar är alltid angiven enligt innermåttet, alltså den storlek på bild som ramen är avsedd för. En 50x70 ram har innermått 50x70 cm och det faktiska yttermåttet beror på ramlistens bredd.

Ska jag välja träram eller metallram?

Både träramar och metallramar är stabila och hållbara. När det gäller träramar så är det viktigt att den är gjord av massivt trä snarare än pressad trämassa för att få bästa stablitet. Metallramar kan vara ett bra alternativ för fotografier och fotokonst då ramlisten kan vara smal och diskret samtidigt som den har bra stabilitet och hållbarhet även i stora format.

Vilken färg ska jag välja på min ram?

Vilken färg som passar bäst beror på din bild eller original och på vilka färger som passar bäst i det rum där du ska ha ramen. En svart ram passar till de flesta behov men ibland kan en vit eller ekfärgad ram passar bättre. Guldramar och silverramar passar oftast bra till moderna posterväggar för att skapa ett lyxigt intryck men även till fotografier och bilder.

Vilken typ av glas är bäst i ramen?

Glasets funktion är att skydda inramningen och lyfta fram kontrasten och färger i bilden. Det finns flera olika typer av glas: Plexiglas, Floatglas (riktigt glas) och Reflexfritt artglas:
- Plexiglas sitter ibland monterat i enklare ramar. Det har oftast inte så bra klarhet och kan dämpa kontrast och färger i din bild.
- Floatglas, eller riktigt glas, ger bra kontrast och klarhet till din bild och är det vanligaste alternativet i ramar.
- Reflexfritt artglas är det lyxigaste alternativet. Artglas har bra klarhet och dämpar dessutom reflexer som blir i glaset så att bilden verkligen syns bra även i dagsljus och i miljöer med många ljuskällor.

Hur hänger jag upp min tavla eller ram på väggen?

Det finns flera sätt att hänga upp din ram och det beror lite på vilken typ av vägg det är. Tänk på att kontrollera informationen för upphängningsanordningen så att den är anpassad för den typ av vägg du har och att den klarar den tyngd som blir på ramen.

Vi har lång erfarenhet av ramar och inramning

Vi har jobbat med ramar i många år och har lång erfarenhet att hjälpa våra kunder med allt som gäller inramning av konstverk, litografier, posters och bilder. Hos oss kan du få hjälp med att hitta ramar som passar just dina behov oavsett vad du söker. Vi har ett stort sortiment av ramar i standardformat från 10x15 upp till 100x140 cm och vi kan även tillverka måttanpassade ramar i vilket format som helst i vår ramverkstad. Vår erfarna personal kan hjälpa dig med rådgivning om vilken typ av inramning som passar bäst till dina bilder och vilka alternativ som finns. Vi vill att din inramning ska bli bästa tänkbara så att du kan njuta av din tavla i många år.