reviews 950+ recensioner
Reviews Select country     {{ favItemsCount }}   {{ cartItemsCount }}

Ramar och tavelramar

Köp svensktillverkade ramar med riktigt glas

Vi har bästa ramarna för proffsiga inramningar, ramar med kristallklart glas som gör att tavlan verkligen syns på väggen. Vi lovar hög kvalitet och snabba leveranser. Visa mer

Köp ramar till dina posters och prints

Letar du ramar? Då har du kommit rätt. Vi på FRAME IT är experter på alla typer av inramningar. Vi har ett stort sortiment av snygga tavelramar med riktigt glas. Hos oss kan du alltid hitta ramar av bästa kvalitet till bästa pris, dessutom snabb leverans och 90 dagars ångerrätt. Våra ramar kan lyfta dina prints och bilder till en helt ny nivå så att de verkligen syns på väggen.

Vi har stort sortiment av tavelramar med riktigt glas för dina posters

Om du vet vilken ram du vill ha så gör vi det enkelt att välja rätt baserat på storlek och färg. Vi har många olika storlekar och färger och vi är säkra på att du kommer hitta rätt ram i vårt breda sortiment. Om du är osäker på vilken ram som passar bäst så kan du alltid ta hjälp av oss, vi hjälper dig mer än gärna hitta rätt inramning för dina prints och posters.

Snabb hjälp och personlig service när du behöver hjälp med din inramning

Vår personal har många års erfarenhet av ramar och inramning, och vi hjälper kunder dagligen med rama in posters, prints och konstverk. Oftast besöker kunden oss i butik och har med sig originalet som ska ramas in och då hjälper vi mer än gärna till med att välja rätt typ av ram, passepartout och andra tillbehör till inramningen. Vi hjälper även många kunder online med att hitta rätt ram till sina bilder och prints.

I am green

Svensktillverkade ramar

Ramar med riktigt glas
Tillverkas i Sverige - bästa miljöval

Vi älskar ramar och inramning!

Vi som jobbar på FRAME IT har jobbat med ramar i många år och har lång erfarenhet att hjälpa våra kunder med allt som gäller inramning av konstverk, litografier, posters och bilder. Hos oss kan du få hjälp med att hitta tavelramar som passar just dina behov oavsett vad du söker. Vi har ett stort sortiment av ramar i standardformat och vi kan även tillverka måttanpassade ramar i vilket format som helst i vår ramverkstad.

Inramning av posters, prints, konstverk och mycket mer

När du behöver hjälp med att rama in konstverk, litografier, oljemålningar, prints, posters, t-shirts, minnessaker, sjalar eller vad det kan tänkas vara, så finns vi här för dig. I våra butiker träffar vi kunder varje dag som vi hjälper med att välja rätt ram till sina inramningar. Självklart så hjälper vi även dig, ta gärna med det som du vill rama in så tittar vi på det och vilka alternativ som finns. Våra rambutiker ligger i bästa lägen i centrala Stockholm vid Hötorget och i Sergelgången, Frölunda Torg i Göteborg och i Gränbystaden i Uppsala.

Ramar och tavelramar, hos oss får du personlig service.

 

Hos oss får du hjälp att välja rätt ram för din tavla

Hur väljer man rätt ram för sin inramning? Kan man matcha tavelramar och tavlor med inredning i rummet? Tack var att vi har lång erfarenhet inom ramar och tavlor så kan vi hjälpa dig med alla frågor om ramar.
Enligt vår erfarenhet kan man matcha färgen på ramen med motivets färg och stil och på så sätt så kan man förstärka upplevelsen av tavlan. Om motivet är svartvitt och rummet modernt och har många ljusa toner så kan en svart ram passa alldeles utmärkt. Har du istället ett mer färgglatt rum och väggkonsten har ett naturbaserat motiv så kan en träram av ek eller något annat träslag göra sig fin tillsammans med motivet och rummet. En diskret tavelram med smal ramlist kan passa perfekt i det minimalistiska rummet

Rätt ram till rätt motiv

Vi får ofta frågan vilken tavelram man ska ha för sin tavla. Det finns inget rätt eller fel när det gäller detta men du bör tänka kring vad konsten som ska ramas in har för karaktär. I regel så är en vit ram är bra för att betona ett konstverk rikta uppmärksamheten mot konstverket på väggen, det blir naturligt att det vita ljuset som inramar konsten får den att sticka ut och göra din väggkonst tydlig. Du bör dock inte ha en vit tavelram kring ett konstverk i ett modernt och ljust rum då det blir för mycket av det ljusa, i detta fall bör du istället ha  svarta tavelramar på väggarna då det skapar kontrast mot det ljusa rummet på ett skönt sett som bjuder in blickar mot din väggkonst.

Matcha tavelramen med inredningen

Har du till exempel många inredningsdetaljer i guld i ditt rum så kan det passa utmärkt med en guldfärgad tavelram som faller in i rummets tema när du ska rama in väggkonst. Kontrast är oftast väldigt vackert men i ett rum med en tydlig inredningsstil kan det vara ännu bättre att hitta en tavelramar som passar in i den specifika inredningsstilen.

 

Vanliga frågor om ramar

Vi har sammanställt några vanliga frågor och svar om ramar.

Hur hittar jag rätt storlek på ramen?

Storleken på ramar är alltid angiven enligt innermåttet, alltså den storlek på bild som ramen är avsedd för. En 50x70 ram har innermått 50x70 cm och det faktiska yttermåttet beror på ramlistens bredd.

Ska jag välja träram eller metallram?

Både träramar och metallramar är stabila och hållbara. När det gäller träramar så är det viktigt att den är gjord av massivt trä snarare än pressad trämassa för att få bästa stablitet. Metallramar kan vara ett bra alternativ för fotografier och fotokonst då ramlisten kan vara smal och diskret samtidigt som den har bra stabilitet och hållbarhet även i stora format.

Vilken färg ska jag välja på min ram?

Vilken färg som passar bäst beror på din bild eller original och på vilka färger som passar bäst i det rum där du ska ha ramen. En svart ram passar till de flesta behov men ibland kan en vit eller ekfärgad ram passar bättre. Guldramar och silverramar passar oftast bra till moderna posterväggar för att skapa ett lyxigt intryck men även till fotografier och bilder.

Vilken typ av glas är bäst i ramen?

Glasets funktion är att skydda inramningen och lyfta fram kontrasten och färger i bilden. Det finns flera olika typer av glas: Plexiglas, Floatglas (riktigt glas) och Reflexfritt artglas:
- Plexiglas sitter ibland monterat i enklare ramar. Det har oftast inte så bra klarhet och kan dämpa kontrast och färger i din bild.
- Floatglas, eller riktigt glas, ger bra kontrast och klarhet till din bild och är det vanligaste alternativet i ramar.
- Reflexfritt artglas är det lyxigaste alternativet. Artglas har bra klarhet och dämpar dessutom reflexer som blir i glaset så att bilden verkligen syns bra även i dagsljus och i miljöer med många ljuskällor.

Hur hänger jag upp min tavla eller ram på väggen?

Det finns flera sätt att hänga upp din ram och det beror lite på vilken typ av vägg det är. Tänk på att kontrollera informationen för upphängningsanordningen så att den är anpassad för den typ av vägg du har och att den klarar den tyngd som blir på ramen.

 

Köp ramar i butik, vi har flera butiker i Stockholm, Göteborg och Uppsala

Vi har ett stort sortiment av ramar i våra butiker, där du får snabb hjälp och personlig service när du letar ramar till dina posters och prints.

 

 

Close studio

Vill du lägga till inramning för {{ item.title }}?

{{ product.name }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.offerPrice) }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.price) }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.price) }}