Stäng MENU
Stäng Din varukorg
Ramar & Tavelramar - Svensktillverkade ramar
Ramar & Tavelramar - Svensktillverkade ramar

Ramar & Tavelramar

Svensktillverkade ramar

Hitta din ram här! Vi har tavelramar och fotoramar för posters, prints, fotografier och bilder. Vi har ett stort sortiment av svensktillverkade träramar med riktigt glas och trendiga metallramar med smal profil.

Visa mer

Hitta rätt ram till ditt motiv

En snygg inramning kan lyfta dina posters och bilder till en helt ny nivå och vi kan hjälpa dig välja rätt när du behöver köpa ramar. Låt din ram komplettera din poster och tänk på att välja en färg som matchar motivet. För svartvita posters och fotografier så passar en svart eller vit ram alltid bra, men även ekramar blir en fin kombination.

Tavelramar

Vi har tavelramar i många standardstorlekar, från 4x6 cm upp till 70x100 cm. Populära storlekar för tavlor är A4, 30x40, 40x50, 50x70 och 70x100 cm. För oss är kvalitet och hållbarhet viktigt så därför har vi riktigt glas och massivt trä eller metall i våra tavelramar. Det finns dubbla upphängningar på baksidan av tavelramen så att du kan använda den både för stående och liggande montering. På alla storlekar upp till och med A4 (21x30) finns ett bakstöd monterat så att du kan ställa ramarna på ett bord eller en bänk.

Fotoramar

Vi har fotoramar till de flesta vanliga format på fotografier som t.ex. 10x15, 13x18, 15x21, 18x24, A4 och 24x30 cm. Våra fotoramar finns i flera olika färger och material. Lägg till en passepartout så blir din inramningen av ditt foto riktigt lyxig och elegant!

Kvadratiska ramar

Vi har kvadratiska ramar i små storlekar från 13x13 cm upp till stora ramar i 70x70 cm. Om du har en bild som inte matchar någon av våra standardstorlekar så kan vi göra en måttbeställd ram till dig i vilket kvadratiskt format som helst.

Måttbeställda ramar

Om du har en bild eller ett original i udda mått eller om du vill ha en ram med en speciell ramlist så kan vi hjälpa dig med inramning i våra butiker. I vår ramverkstad kan vi hjälpa dig att mäta originalet och föreslå olika ramlister för din måttbeställda ram.

Stora ramar

Om du har en stor poster eller bild så passar stora ramar med bred ramprofil i svart eller guld bra och ger ett maffigt intryck på väggen. Om du ska rama in fotokonst så passar en metallram med smal profil bra så att inramningen blir diskret och elegant trots att du använder en stor ram. Ju större tavlan är på din vägg desto större intryck gör den och i bland vill man bara att den ska se maffig och stor ut!

Ramar för hållbara inramningar

Vi tycker att det är viktigt med hög kvalitet på de ramar som du köper av oss, dels för att din inramning ska hålla i många år utan förstöras eller åldras men också för att du ska kunna återanvända dem flera gånger till olika posters eller bilder. Vi tror också att ramar som är tillverkade med hög kvalitet och precision i material och sammansättning bättre lyfter fram dina original och konstverk och ger dem en professionell presentation i din tavelvägg.

Svensktillverkade träramar

Alla våra träramar tillverkas i Sverige av massivt trä och har riktigt glas för bästa möjliga inramning och presentation av din poster eller print. Våra metallramar tillverkas i Tyskland och har även de riktigt glas. Metallramar är ett populärt val bland professionella fotografer för inramning av fotografier och fotokonst. Oavsett vilken ram du väljer från oss så kan du lita på att kvaliteten på våra ramar alltid är toppklass.

Vi har marknadens bästa utbud av ramar

Det finns många aktörer som säljer ramar på svenska marknaden, man kan köpa ramar från stora varuhus och butikskedjor där ramar bara är en liten del av deras sortiment. Vi vill vara specialisten på ramar och den butik som är bäst på både utbud och service. Hos oss kan du få hjälp med allt som gäller ramar och inramning, både online och i våra butiker. Vi kan hjälpa dig med måttbeställda ramar, stora ramar och andra specialramar som du inte kan hitta på annat håll.

Visa mindre

Hitta rätt ram

Svårt att hitta rätt storlek? Vi gör det superenkelt att hitta rätt storlek på din ram i ramguiden.

RAMGUIDEN Ramguiden

Ram London Lönn Svensktillverkad ram i lönn
Pris fr. 69,90 kr
Ram London Ek Svensktillverkad ram i ek
Pris fr. 69,90 kr
Ram London Teak Svensktillverkad ram i teak
Pris fr. 69,90 kr
Ram London Valnöt Svensktillverkad ram i valnöt
Pris fr. 69,90 kr
Ram London Svart Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 39,90 kr
Ram London Vit Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 39,90 kr
Ram London Guld Svensktillverkad ram i guld
Pris fr. 49,90 kr
Ram London Silver Svensktillverkad ram i silver
Pris fr. 49,90 kr
Ram Berlin Brun Svensktillverkad ram i mörkt trä
Pris fr. 79,90 kr
Ram Cairo Ek Svensktillverkad ram i ek
Pris fr. 89,90 kr
Ram Paris Svart Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 89,90 kr
Ram Paris Vit Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 89,90 kr
Ram Rome Guld Svensktillverkad ram i guld
Pris fr. 299 kr
Ram Rome Champagne Svensktillverkad ram i silver/champagne
Pris fr. 299 kr
Ram Stockholm Svart Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 399 kr
Ram Stockholm Vit Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 399 kr
Ram Rio Svart Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 89,90 kr
Ram Rio Vit Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 89,90 kr
Ram Dubai Svart Svensktillverkad ram i svart
Pris fr. 79,90 kr
Ram Dubai Vit Svensktillverkad ram i vitt
Pris fr. 79,90 kr
Ram Dubai Brun Svensktillverkad ram i brunt
Pris fr. 79,90 kr
Ram Nielsen Accent Svart Smal metallram i svart
Pris fr. 99,90 kr
Ram Nielsen Accent Guld Smal metallram i guld
Pris fr. 99,90 kr
Ram Nielsen Accent Silver Smal metallram i silver
Pris fr. 99,90 kr
Ram Nielsen Alpha Svart Smal metallram med träfanér
Pris fr. 495 kr
Ram Nielsen Alpha Vit ek Smal metallram med träfanér
Pris fr. 495 kr
Ram Nielsen Alpha Wenge Smal metallram med träfanér
Pris fr. 495 kr
Ram Nielsen Alpha Ek Smal metallram med träfanér
Pris fr. 495 kr

Vanliga frågor om ramar

Vi har sammanställt några vanliga frågor och svar om ramar.

Hur hittar jag rätt storlek på ramen?

Storleken på ramar är alltid angiven enligt innermåttet, alltså den storlek på bild som ramen är avsedd för. En 50x70 ram har innermått 50x70 cm och det faktiska yttermåttet beror på ramlistens bredd.

Ska jag välja träram eller metallram?

Både träramar och metallramar är stabila och hållbara. När det gäller träramar så är det viktigt att den är gjord av massivt trä snarare än pressad trämassa för att få bästa stablitet. Metallramar kan vara ett bra alternativ för fotografier och fotokonst då ramlisten kan vara smal och diskret samtidigt som den har bra stabilitet och hållbarhet även i stora format.

Vilken färg ska jag välja på min ram?

Vilken färg som passar bäst beror på din bild eller original och på vilka färger som passar bäst i det rum där du ska ha ramen. En svart ram passar till de flesta behov men ibland kan en vit eller ekfärgad ram passar bättre. Guldramar och silverramar passar oftast bra till moderna posterväggar för att skapa ett lyxigt intryck men även till fotografier och bilder.

Vilken typ av glas är bäst i ramen?

Glasets funktion är att skydda inramningen och lyfta fram kontrasten och färger i bilden. Det finns flera olika typer av glas: Plexiglas, Floatglas (riktigt glas) och Reflexfritt artglas:
- Plexiglas sitter ibland monterat i enklare ramar. Det har oftast inte så bra klarhet och kan dämpa kontrast och färger i din bild.
- Floatglas, eller riktigt glas, ger bra kontrast och klarhet till din bild och är det vanligaste alternativet i ramar.
- Reflexfritt artglas är det lyxigaste alternativet. Artglas har bra klarhet och dämpar dessutom reflexer som blir i glaset så att bilden verkligen syns bra även i dagsljus och i miljöer med många ljuskällor.

Hur hänger jag upp min tavla eller ram på väggen?

Det finns flera sätt att hänga upp din ram och det beror lite på vilken typ av vägg det är. Tänk på att kontrollera informationen för upphängningsanordningen så att den är anpassad för den typ av vägg du har och att den klarar den tyngd som blir på ramen.

Vi har lång erfarenhet av ramar och inramning

Vi har jobbat med ramar i många år och har lång erfarenhet att hjälpa våra kunder med allt som gäller inramning av konstverk, litografier, posters och bilder. Hos oss kan du få hjälp med att hitta ramar som passar just dina behov oavsett vad du söker. Vi har ett stort sortiment av ramar i standardformat från 10x15 upp till 100x140 cm och vi kan även tillverka måttanpassade ramar i vilket format som helst i vår ramverkstad. Vår erfarna personal kan hjälpa dig med rådgivning om vilken typ av inramning som passar bäst till dina bilder och vilka alternativ som finns. Vi vill att din inramning ska bli bästa tänkbara så att du kan njuta av din tavla i många år.