Passepartout till dina ramar

Vi har syrafria och ph-neutrala passepartouter i många standardstorlekar och färger, vi kan även göra måttanpassade passepartout i exakt det mått du behöver. Passsepartouten är viktig del i en inramning för att lyfta fram motivet på bästa sätt. Dessutom skyddar en passepartout din bild då den förhindrar att bilden ligger mot glaset i ramen.

 
Läs mer

Vad är en passepartout?

En passepartout använder man för skydda bilden i inramningen. Den placeras mellan bilden och glaset när man gör en inramning och förhindrar att bilden och glaset ligger mot varandra. Den skyddar bilden och förhindrar att den förstörs med tiden. Alla våra passepartouter är tillverkade av PH-nuetralt syrafritt material i museum-kvalitet och finns i 6 olika färger: Krivit, Vit, Offwite, Svart, Vit med svart kant och Svart med vit kant.

Passepartout i standarformat

Vi har ett stort utbud av passepartout i färdiga storlekar från 10x15 cm upp till 70x100 cm. Våra mest populära storlekar är passepartout A4 med innermått A5, passepartout 30x40 med innermått 20x30, passepartout 40x50 med innermått 30x40, passepartout 50x70 med innermått 40x50 och passepartout 70x100 med innermått 60x80.

Måttbeställd passepartout

Om det inte finns en storlek som passar till din ram eller bild så kan du köpa en måttbeställd passepartouter online eller i butik. Du kan själv bestämma exakt vilka mått din passepartout ska ha, både yttermåttet och innermåttet(öppningen för bilden), och på så sätt kan vi hjälpa dig med att rama in vilka bildstorlekar som helst i vilken ramstorlek som helst. Vi har passepartoutark hemma för standardfärger som vit, offwhite och svart men vi kan ta hem ark i vilken färg och mönster som helst, det finns hudratals olika fäger att välja från. Och just färgen kan göra en enorm skillnad på hela inramningen, här kan man experimentera med att matcha färgen på passepartouten med färgerna som finns i bilden för att skapa en helhet på tavlan. Med en måttbeställd passepartout så gör vi din tavla precis som du vill ha den. Vi skär den med exakta mått i en datorstyrd skärmaskin som har millimeterprecision i varje snitt så att slutresultatet passar exakt för din ram och bild.

Passepartout collage

Om du vill ha en passepartout med flera hål så kan vi fixa det. Om du har en stor ram som du vill fylla med en massa mindre bilder så kan vi skära en måttbeställd passepartout med flera hål där du kan montera dina bilder. Hör av dig till oss online eller i butik så kan vi hjälpa dig med passepartout collage.

Inramningar som proffsen gör det

Med en passepartout får din tavla ett proffsigt utseende. Den skapar en visuell distans mellan motivet och ramen vilket gör att motivet får mer utrymme i inramningen. Det gör även att motivet skärmas av från distraktioner och upplevs på ett sätt som lyfter fram bilden. Du kan också välja passepartouten i en färg som harmoniserar eller kontrasterar med färgerna i bilden och på så sätt skapas en helhet som gör att hela tavlan får ett större och mer distinkt uttryck.

Dölj texten

Alla passepartouter

Filtrera

Alla passepartouter

Sortera

Storlek på ram
10x1513x1815x2118x24A4(21x29,7)24x3028x3530x3030x40
40x4040x5050x5050x6050x7060x8070x100
Storlek på bild
5x79x1210x1513x18A5(15x21)18x2420x2520x2020x30
30x3030x4040x4040x5040x5050x7060x80
Färger
Senast inkommetMinsta storlekStörsta storlekLägsta prisHögsta pris
Kritvit passepartout av syrafritt material
Pris fr. 29,90 SEK
Vit passepartout av syrafritt material
Pris fr. 29,90 SEK
Vit passepartout av syrafritt material med svart kant.
Pris fr. 29,90 SEK
Passepartout i svagt tonad vit färg av syrafritt material.
Pris fr. 29,90 SEK
Svart passepartout av syrafritt material.
Pris fr. 29,90 SEK
Svart passepartout av syrafritt material med vit kant.
Pris fr. 29,90 SEK

Köp måttbeställd passepartout

Nu gör vi det enkelt att köpa måttbeställd passepartout. Använd vår guide så hjälper vi dig att välja färg och fylla i rätt innermått och yttermått för din passepartout.

Måttbeställd passepartout

 

Så här gör du för att hitta rätt passepartout

En passepartout har alltid två mått: ett innermått och ett yttermått.
Innermåttet anger vilken bildstorlek som passepartouten är avsedd för och är något mindre är bildstorleken så att det ska vara lätt att montera bilden utan synliga glipor. Om passepartouten är avsedd för bildstorleken 30x40 cm så är innermåttet oftast ca 29x39 cm.
Yttermåtten är måttet som passepartouten har i ytterkant och med det måttet så kan du hitta en ram i motsvarande storlek som du sedan använder för att montera din bild och passepartouten.
Passepartouter finns i många olika färger men de tre vanligaste är vit, offwhite (gultonad vit) och svart. Vilken färg som passar bäst beror på vilken bild du ska rama in och vilken färg det är på ramen. En passepartout är viktig för att skydda bilden så att den inte ligger an mot glaset men den kan även användas för att förstärka det visuella intrycket på din inramning.

Syrafri passepartout av högsta kvalitet

Passepartouten fungerar som en distans och förhindrar att bilden kommer i direktkontakt med glaset, så är det viktigt att den är tillverkad av rätt material så att den inte förstör bilden eller gör att bilden gulnar eller åldras. Alla våra passepartouter är tillverkade av syrafria och PH-neutrala material och håller museum-kvalitet så när du köper passepartout av oss så kan du vara säker på att den inte råkar förstöra din inramning. Vi på FRAME IT tycker att det är superviktigt med kvalitet och hållbarhet när det gäller alla aspekter av inramningar, allt från materialet som används av oss till monteringen av tavlan.