reviews 1000+ recensioner
Reviews Select country   Customer service   {{ favItemsCount }} Favorites   {{ cartItemsCount }} Shopping cart

Passepartout till ramar

Vi har passepartouter till dina ramar! Hos oss hittar du passepartouter i olika storlekar och i färger i de flesta standardstorlekar. Dessutom kan vi fixa måttbeställda passepartouter till de storlekar vi inte har. Visa mer

Vad är passepartout?

En passsepartout (uttalas som "passpartou") är en viktig del i en inramning som hjälper till att skydda din print i tavlan. Passepartouten fyller flera funktioner, dels ligger den mellan printet och glaset i tavlan och förhindrar att printet kommer i direktkontakt med glaset och dels så isoleras motivet mot andra material och förhindrar att det förstörs med tiden. En passepartout kan även vara en visuellt viktig del som hjälper till att lyfta fram motivet genom att välja en passande färg som passar till ditt original.

Passepartout mått

Måtten på en passepartout anges med yttermått och innermått. Yttermåttet är den totala storleken och används för att hitta rätt storlek på den ram som passepartouten ska monteras i. Till exempel en passepartout 40x50 cm passar till en ram i storlek 40x50 cm. 
Innermåttet på passepartouten anges för att hitta vilken bildstorlek som kan monteras i den. Oftast är också innermåttet något mindre än bildens storlek så att det blir lättare att montera bilden. Om man har en bild som är 30x40 cm så är innermåttet på passepartouten 29x39 cm och yttermåttet 40x50 cm. Passepartouten kan då monteras i en ram med storleken 40x50 cm.

Passepartout med bästa kvalitet

Anledningen till att print kan förstöras med tiden är att det kommer i kontakt med icke-syrafria material som bryter ner printet och gör att det blir missfärgat. En vanligt fenomen är att printet gulnar där det kommer i kontakt med fel typ av material. Vi jobbar enbart med syrafria och ph-neutrala passepartouter som skapar en skyddande barriär mellan icke syrafria material och ditt original så att det inte skadas eller förstörs med tiden.

I am green

Svensktillverkade passepartout

Syrafritt och PH-neutralt material
Tillverkas i Sverige - bra miljöval

Stäng

Filter

Storlekar

{{ size }}

TV-ram

{{ tvSize }}

Serie

{{ series }}

Färger

{{ color }}

Stil

{{ style }}

Material

{{ material }}

Det finns tyvärr inga produkter som motsvarar dina val. Prova att ta bort något filter.

Add to favorites {{ product.name }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.offerPrice) }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.price) }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.price) }}
Nyhet
Add to favorites Passepartout York 99,90 kr
Nyhet

 

Vanliga frågor om passepartout

Vi har träffat många kunder i vår ramverkstad och här har vi sammanställt några vanliga frågor och svar om passepartout.

Vad är en passepartout?

En passepartout används när man ska rama in en print, poster, original eller konstverk. Passepartouten läggs mellan originalet och ramen så att originalet inte ligger i direkt kontakt mot glasets insida i ramen. Man kan även använda en passepartout för att förstärka intrycket av inramningen genom att välja en färg som passar till originalet.

Vad ska jag tänka på när jag köper en passepartout?

Först och framst bör du kolla så att passepartouten har rätt mått. Kolla innermått och yttermått på passepartoun så att den kommer att passa till din inramning. Sedan bör du även kolla vilket material passepartouten är tillverkat av. Det är vikigt att passepartouten är gjort av syrafritt och ph-neutralt material så att det inramade originalet eller konstverket inte förstörs med tiden.

Hur väljer jag rätt mått på min passepartout?

En passepartout har alltid en innermått och ett yttermått. Innermåttet ska passa till den print eller bild du vill rama in, och yttermåttet är det mått som du ska ha på din tavelram. Tänk på att innermåttet bör vara någon centimeter mindre än printet så blir lättare att montera den. Passepartouter finns i många standradstorlekar, du kan även beställa måttanpassade passepartouter både för innermåttet och yttermåttet.

 

Close studio

Vill du lägga till inramning för {{ item.title }}?

{{ product.name }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.offerPrice) }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.price) }} {{ globalFunctions.formatProductPrice(product.price) }}