Beställ måttanpassad passepartout

Måttbeställd passepartout

Hittar du inte rätt mått på våra passepartouter? Passar det inte till dina inramningar? Inga problem, nu kan du köpa måttbeställda passepartouter online i vår Ramstudio.

Standardmått eller anpassat mått

När man ska rama in konstoriginal, posters eller prints så är det inte ovanligt att måtten inte stämmer överens med ramen. Och helst vill man ju inte skära i sitt original för att få den att passa i en ram eller att försöka sätta fast det med dubbelhäftande tejp i mitten.
Nu gör vi det enkelt att lösa det problemet. Med en måttskuren passepartout så kan du enkelt anpassa måtten så att det blir enkelt att montera originalet i ramen.

- Visa mer -
- Visa mindre -

Så här gör du för att köpa måttbeställd passepartout

 

1. Mät ditt original och din ram

Mät hur stort ditt original är. Tänk på att göra innermåttet (öppningen) på din passepartout lite mindre än originalet, ca 1 cm mindre på både höjden och bredden. Det blir enklare att montera då. Mät också insidan på din ram, detta fyller du i som yttermått för din passepartout. Ibland kan det också stå på baksidan av ramen vilket bildmått som ramen passar till.

2. Beställ och fyll i måtten

Välj färg och fyll i måtten. Yttermåttet anger hur stor passepartouten blir i ytterkant och innermåttet anger hur stor öppningen blir. Om din ram är 40x50 cm så ska du ange 40x50 som yttermått. Om originalet är 24x36 cm så bör öppningen vara 23x35 cm, alltså ca 1cm mindre. Lägg din passepartout i varukorgen och checka ut din beställning.

3. Montera ihop och häng upp på väggen

När du får din passepartout levererad så börjar du med att passa in originalet i öppningen. Var nogrann när du passar in ditt original så att det inte blir glipor eller snett. Fäst originalet med syrafri tejp i överkanten på passepartouten. När du är klar med detta så lägger du passepartouten i ramen och monterar bakstycket. Klart!

 

Börja här

Köp måttbeställd passepartout i vår Ramstudio