Måttbeställd passepartout

Måttanpassad passepartout

Om du inte hittar rätt storlek eller bildöppning i vårt stora sortiment av standardpassepartouter så kan vi skära en måttanpassad passepartout helt enligt dina behov och önskemål. Välj från flera olika färger och skapa din egen unika passepartout.

Måttbeställd passepartout

Beställ måttanpassad passepartout

Mät hur stort ditt original är. Tänk på att göra innermåttet(öppningen) på din passepartout lite mindre än originalet, ca 1 cm mindre på både höjden och bredden. Det blir enklare att montera då. Mät också insidan på din ram, detta fyller du i som yttermått för din passepartout. Ibland kan det också stå på baksidan av ramen vilket bildmått som ramen passar till.
Välj färg och fyll i måtten. Yttermåttet anger hur stor passepartouten blir i ytterkant och innermåttet anger hur stor öppningen blir. Om din ram är 40x50 cm så ska du ange 40x50 som yttermått. Om originalet är 24x36 cm så bör öppningen vara 23x35 cm, alltså ca 1cm mindre. Lägg din passepartout i varukorgen och checka ut din beställning.
När du får din passepartout levererad så börjar du med att passa in originalet i öppningen. Var nogrann när du passar in ditt original så att det inte blir glipor eller snett. Fäst originalet med syrafri tejp i överkanten på passepartouten. När du är klar med detta så lägger du passepartouten i ramen och monterar bakstycket. Klart!