Stäng MENU
Stäng Din varukorg
Topprecensioner för FRAME IT
Inramning med måttanpassad i vår ramverkstad

Ramverkstad & inramning

Inramning av original och konstverk med måttanpassade ramar

I vår ramverkstad kan vi hjälpa dig med inramning av original, konstverk och litografier med måttanpassade ramar. Vi hjälper dig att hitta rätt ramlist till dina inramningar från hundratals olika ramlister i både modern och klassisk stil och en passepartout i passande färg som lyfter fram ditt konstverk. Visa mer

Vad är en ramverkstad?

Ramverkstad är ett begrepp som funnits i många år, men vad innebär det egentligen?
Svaret är enkelt: I en ramverkstad så kan du få hjälp med att rama in saker. Om du har ett original, oljemålning, litografi, art print, poster, affisch, pläd, virkat motiv, tröja, skor, musikinstrument eller egentligen vad som helst, så kan vi i vår ramverkstad hjälpa dig att göra om det till en snygg tavla som du kan hänga på väggen hemma och samtidigt hjälper till att skydda objektet mot tidens tand.

Inramning med måttanpassade ramar

När du vill ha hjälp med att rama in ditt original så är det enklast att du tar med det och besöker oss i någon av våra rambutiker. Vi har en ramverkstad i alla butiker med fantastisk personal som har jobbat med inramningar i många år. Vi kommer att hjälpa dig att mäta upp originalet och välja passande ramlister och passepartout utifrån orginalet och dina önskemål. Sedan tillverkar vi en måttanpassad ram för ditt original och ordnar med att montera allting så att du kan hämta en färdig tavla och hänga upp på din vägg.

Visa mindre

Ramverkstad, inramning av konstverk i alla storlekar

Måttanpassade ramar med stort sortiment av ramlister

Vi har hundratals olika ramlister av trä och metall som du kan välja från när du ska rama in konstverk. Oftast vill man ha en ram som passar ihop med konstverkets färger och stil så att inramningen passar ihop med motivet. På så sätt kommer tavlan att ge ett storslaget intryck när du sätter upp den på väggen hemma. Vi hjälper dig att hitta en passande ramlist från vårt stora sortiment av smala och stilrena ramlister i svart, vitt, silver, guld och naturfärger som ek, ask, valnöt m.m. Vi har även klassiska ramlister som är breda och ornamenterade för ett storslaget intryck till din inramning. Ta med ditt konstverk eller original till oss i butik så kan vi hjälpa dig att välja rätt inramning. Vi har certifierade rammakare i alla våra butiker som har jobbat med inramning av konstverk i många år.

Passepartout i matchande färger

Att hitta rätt färg proportioner på passepartouten är också viktigt när man ska göra en inramning. I vår ramverkstad så hjälper vi dig att hitta rätt färg och storlek på din passepartout. En passepartout skyddar också bilden så att den inte kommer i kontakt med glaset och den ger också ett proffsigare intryck till din tavla. Den kan också förstärka det visuella intrycket genom att välja en färg som passar ihop med ramlisten och konstverket.

Passepartout i olika färger till inramningar i ramverkstaden

Ramverkstad med reflexfritt glas till dina inramningar

Plexiglas, vanligt glas och artglas

I vår ramverkstad kan du välja mellan tre olika typer av glas när du ska göra en inramning:  Plexiglas, vanligt glas (ungefär som ett fönsterglas) eller Artglas. Plexiglas är det enklaste alternativet men är tyvärr inte tillräckligt bra för att ge din inramning den bästa färgåtergivningen. Vanligt glas ger bra färger och kontrast till inramningen och fungerar för de flesta behov. Artglas är det bästa alternativet, det tar bort nästan alla reflektioner som normalt sett blir i vanligt glas, samtidigt som det ger ett bättre UV-skydd för ditt inramade konstverk. Om du gör en inramning med Artglas så kommer du knappt att se att det finns ett glas i tavlan, skillnaden är påtaglig.

Ramverkstad med certifierade rammakare

Vi har Sveriges modernaste rambutiker med ramverkstad i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Kom in till oss så hjälper vi dig att hitta rätt inramning för dina behov. Vi har en fullt utrustad ramverkstad med certifierade rammakare i varje butik, och vi hjälper gärna dig med alla former av tavlor och inramningar.