Stäng MENU
Stäng Din varukorg
Ramverkstad & inramning - Inramning av original och konstverk
Ramverkstad & inramning - Inramning av original och konstverk

Ramverkstad & inramning

Inramning av original och konstverk

I vår ramverkstad kan vi hjälpa dig med inramning av original, konstverk och litografier med måttanpassade ramar. Vi hjälper dig att hitta rätt ramlist till dina inramningar från hundratals olika ramlister i både modern och klassisk stil och en passepartout i passande färg som lyfter fram ditt konstverk.

Visa mer

Vad är en ramverkstad?

Ramverkstad är ett begrepp som funnits i många år, men vad innebär det egentligen?
Svaret är enkelt: I en ramverkstad så kan du få hjälp med att rama in saker. Om du har ett original, oljemålning, litografi, art print, poster, affisch, pläd, virkat motiv, tröja, skor, musikinstrument eller egentligen vad som helst, så kan vi i vår ramverkstad hjälpa dig att göra om det till en snygg tavla som du kan hänga på väggen hemma och samtidigt hjälper till att skydda objektet mot tidens tand.

Inramning med måttanpassade ramar

När du vill ha hjälp med att rama in ditt original så är det enklast att du tar med det och besöker oss i någon av våra rambutiker. Vi har en ramverkstad i alla butiker med fantastisk personal som har jobbat med inramningar i många år. Vi kommer att hjälpa dig att mäta upp originalet och välja passande ramlister och passepartout utifrån orginalet och dina önskemål. Sedan tillverkar vi en måttanpassad ram för ditt original och ordnar med att montera allting så att du kan hämta en färdig tavla och hänga upp på din vägg.

Visa mindre

Ramverkstad med måttanpassade inramningar

Måttanpassade ramar med stort sortiment av ramlister

Vi har massor av olika ramlister av trä eller metall  som du kan välja från. Vi har smala och stilrena ramlister i svart, vitt, silver, guld och naturfärger som ek, ask, valnöt m.m. och även klassiska ramlister som är breda och ornamenterade för ett storslaget intryck till din inramning. Ta med ditt original till oss i butik så kan vi hjälpa dig att välja rätt inramning.

Passepartout i matchande färger

Vi hjälper dig att hitta rätt färg på din passepartout när du gör din inramning hos oss. En passepartout skyddar bilden så att den inte kommer i kontakt med glaset men den ger också ett proffsigare intryck till din tavla. Den kan också förstärka det visuella intycket genom att välja en färg som komplementerar ditt original.

Passepartout i olika färger till inramningar i ramverkstaden

Reflexfritt glas till inramningar, vi hjälper dig i vår ramverkstad

Plexiglas, vanligt glas och artglas

Hos oss kan du välja mellan olika sorters glas till din inramning. Plexiglas är i princip okrossbart men är tyvärr inte tillräckligt klart för att ge din inramning den bästa färgåtergivningen. Vanligt glas ger bra färger och kontrast till inramningen men det bästa alternativt är artglas. Artglas är ett speciellt glas som tar bort mycket av reflektionerna som normalt sett blir i glas, samtidigt som det ger ett UV-skydd för ditt inramade original.

Ramverkstad för inramning av original

Vi har Sveriges modernaste rambutiker med ramverkstad i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Kom in till oss så hjälper vi dig att hitta rätt inramning för dina behov. Vi har en fullt utrustad ramverkstad med utbildade rammakare i varje butik, och vi hjälper gärna dig med alla former av tavlor och inramningar.

FRAME IT Konserthuset Stockholm

Ramar och inramning i Stockholm

Öppettider:

Mån-Fre 10:00 - 19:00
Lör 10:00 - 18:00
Sön 11:00 - 16:00

 

FRAME IT Sergel Stockholm

Ramar och inramning Sergel

Öppettider:

Mån-Fre 11:00 - 19:00
Lör 11:00 - 17:00
Sön 12:00 - 16:00

 

FRAME IT Frölunda Torg Göteborg

Ramar och inramning Göteborg

FRAME IT
Frölunda Torg
Göteborg

031-13 41 22
frolunda@frameit.se
FRAME IT Frölunda

Öppettider:

Mån-Fre 10:00 - 20:00
Lör 10:00 - 18:00
Sön 11:00 - 18:00

 

FRAME IT Gränbystaden Uppsala

Ramar och inramning Uppsala

FRAME IT
Gränbystaden
Uppsala

018-13 11 22
granby@frameit.se
FRAME IT Gränby

Öppettider:

Mån-Fre 10:00 - 20:00
Lör 10:00 - 20:00
Sön 10:00 - 20:00