Posters av Peytil

Vi säljer posters av Peytil, ett Stockholmbaserat konstprojekt grundat 2016 av modedesignern Eitil Thorén Due. Peytil har en unik stil som passar på vilken trendig tavlevägg som helst.

Visar 142 produkter av 142Vad söker du?
 
Posters av Peytil

 

Peytil

Peytil är ett Stockholmbaserat konstprojekt grundat 2016 av konstnären och modedesignern Eitil Thorén Due. Hans posters speglar en graffitiliknande spontanitet med fokus på modeillustrationer och moderna porträtt. Den skandinaviska stilen är tydlig i målningarna som ofta byggs helt enkelt från minimalistiska svarta linjer. Hans posters är en kombination av traditionell målning och digitala verktyg, vilket ger kontrast och ett nytt uttryck.

Eitil växte upp i en familj av konstnärer, hans mamma är en skulptör och hans far är målare. Konst och kreativitet var överallt i huset och Eitil uppmanades att experimentera och följa sin egen väg i en tidig ålder. När han var 21 startade han ett modemärke som heter Mouli tillsammans med sin äldre bror. Efter att ha arbetat flera år som modedesigner ville Eitil få mer utlopp för sin kreativitet. Han började se kommersiellt mode som något mycket begränsat och längtade efter något utan regler eller begränsningar. Resultatet var Peytil, vilket också var smeknamnet som hans mamma använde för honom som en pojke.