Om oss

FRAME IT är en modern rambutik med e-handel och butiker i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Vi säljer inramning, ramar och posters av bästa material och högsta kvalitet.

Vi säljer ramar, inramning och posters

Vi har Sveriges bästa sortiment med standardramar från 10x15cm upp till 70x100cm. I ramverkstaden har vi hundratals ramlister och passepartouter för att skapa din egen ram i exakt den storlek du önskar. Hos oss kan du rama in vad som helst: Posters, fotokonst, konsttryck, målningar, tröjor, minnessaker och mycket mer. Vi säljer fotokonst, posters och prints till dina väggar. Genom ett samarbete med 1x.com, en global fotocommunity, kan vi erbjuda tusentals bilder som fotokonst. Vi jobbar även med designers som t.ex. Olle Eksell, formgivaren av det klassiska motivet Ögon Cacao, i vårt sortiment av posters. Hos oss hittar du alltid trendiga posters och prints för dina väggar.
Du kan också använda din egen bild som du har i din dator eller mobil för att skapa en personlig tavla. Du väljer själv storlek, material och inramning.

Vi tror på kvalitet och hållbarhet

Alla våra träramar tillverkas i Sverige. Ramarna tillverkas av massivt trä som ger en bra hållbarhet och stabilitet även i stora format. Vi använder endast riktigt glas i våra ramar, ett floatglas som tillverkas på ett sådant sätt att glaset får en extra plan yta vilket ger bättre ljusegenskaper och bildåtergivning. Våra aluiminiumramar tillverkas i Tyskland som är en välkänd leverantör av ramar till fotokonst och bilder, och många fotografer föredrar att använda aluminiumramar från Nielsen när de producerar tavlor till utställningar och gallerier. Våra passepartouter i standardformat tillverkas också i Sverige och består av syrafritt material som inte åldrar eller förstör ditt original. Vi kan även skära passepartout i ditt eget mått och då tillverkar vi dessa på beställning i våra butiker i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Vårt sortiment av posters produceras med ett print-on-demand-koncept. Det innebär att vi vi printar din poster först när du har beställt och vi printar alla beställningar i våra butiker. Vi använder ett vattenbaserat pigmentbläck som är både hållbart och miljövänligt på samma gång. Då vi printar på beställning så har vi har också stora möjligheter att hjälpa dig med posters och prints i specialformat eller udda format, upp till 1x2 meter. Vi kan även printa dina egna bilder med samma teknik. Det är viktigt för oss att det är hög kvalitet på de produkter och ramar som vi säljer, dels för att din inramning ska hålla i många år utan förstöras eller åldras men också för att du ska kunna återanvända dina ramar flera gånger till olika posters eller bilder. Vi tror också att kvalitetsprodukter som är tillverkade med hög precision i material och sammansättning bättre lyfter fram dina original och konstverk och ger dem en professionell presentation i din tavelvägg.