Stäng MENU
Stäng Din varukorg
Art Prints av Yan Zhang

Art Prints av Yan Zhang

Fotograf i jakt på sann skönhet

Art Prints av Yan Zhang

Fotografen Yan Zhang gör inte saker halvdant. I jakten på sann skönhet så klättrar han inte bara några av våra högsta berg, utan han fotograferar dem också mot den gränslösa himlen och omformar hur vi ser vår natur.
Yan är en självlärd fotograf som är baserad i Sydney, Australien, som hoppas kunna använda sina fotografiska verk för att illustrera bergens skönhet och prakt och för att inspirera till att bevara vår planet.

Nu kan vi erbjuda Yans bilder som art prints, som vi printar på konstpapper med bästa kvalitet och lång hållbarhet.

Art Prints av Yan Zhang

Yan Zhang
Fotograf

Art prints av Yan Zhang

Naturfotograf Yan Zhang

Naturfotograf och bergsklättrare

Hisnande bilder av världens högsta toppar har alltid varit en imponerande fotografisk bedrift, men allt eftersom åren går blir det allt svårare att upptäcka nya sätt att representera dessa jordiska jättar. Men det har tagit fotografen Yan Zhang bara en kort tid att lära sig både hantverket att fotografera och de farliga sätten bergsklättring för att erbjuda ett unikt perspektiv på vårt klippiga land.
Yan är baserad i Sydney och lärde sig själv fotografi för 12 år sedan och provade en mängd olika genrer tills han fastnade för landskapsfotografi, vilket passade fint med hans periodiska vandringar i Blue Mountains. Inspirerad av den australiensiska fotografen Kah Kit Yoong, deltog Yan i Yoongs fotoworkshop i Aoraki / Mount Cook National Park 2011. Det var första gången Yan besökte regionen och han blev verkligen hänförd.

Yan återvände två år senare med sin familj, men deras äventyrsplaner stördes av en kraftig storm som höll dem inomhus i flera dagar. Till slut insåg Yan att han inte hade något annat val än att koppla av och plockade upp en bok med titeln True South av Nya Zeelands friluftsutforskare och fotograf Pat Barrett. Yan blev så inspirerad att han köpte boken, vilket cementerade hans vilja att bli bergsbestigare, trots att han inte hade någon tidigare erfarenhet.
Mellan sitt dagliga jobb som professor vid Western Sydney University, där han leder en forskargrupp inom artificiell intelligens, förvandlade Yan sin inspiration till handling. Han och hans bergsklättringspartner, Mark Watson, korsade Aoraki / Mount Cook tre gånger, såväl som Darran Mountains i Fiordland National Park, under en tvåårsperiod.

Yan började sedan klättra med den professionella bergsguiden Trevor Streat, baserad i Aoraki. De besteg Tasman Glacier i maj 2017, och sedan Fox Glacier sju månader senare. Yan försökte bestiga Mount Aspiring / Tititeas topp två gånger förra året, men båda försöken omintetgjordes av kraftiga stormar. Trots dessa motgångar lyckades han fånga lockande bilder. Hans senare bergsklättringar inkluderar bestigningen av Patagoniens toppar 2016 och den östra toppen av Lobuche Peak (6119m) i Himalaya tidigare i år.